Berlingske trykker Muhammed-tegning

Hvad den tidliger chefredaktør på Berlingske Tidende, Niels Lunde, ikke ville, det vil hans afløser, Lisbeth Knudsen: Optrykke den Muhammed-tegning...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Hvad den tidliger chefredaktør på Berlingske Tidende, Niels Lunde, ikke ville, det vil hans afløser, Lisbeth Knudsen: Optrykke den Muhammed-tegning, som har ført til de netop afslørede planer om mord på tegneren. Det skriver Lisbeth Knudsen på berlingske.dk.

"Berlingske Tidende daværende chefredaktion valgte i sin tid midt i den omfattende krise ikke at bringe de 12 tegninger fra Jyllands-Posten, men udtrykte sin klokkeklare opbakning til Jyllands-Postens ret til at trykke tegningerne. Berlingske Tidende fandt ikke dengang den journalistiske begrundelse for at bringe tegningerne som dokumentation i den ophedede debat for tilstrækkeligt tungtvejende," fortæller Lisbeth Knudsen og fortsætter:

"Det er min opfattelse, at den nye situation med drabstrusler mod en dansk bladtegner kalder på en klar og utvetydig tilkendegivelse af, at vi ikke i Danmark vil acceptere, at ytringsfriheden bliver spærret inde af eller taget som gidsel af religiøs fanatisme uanset hvor fra, den måtte komme, og uanset hvilken form, den måtte have. Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard. Ytringsfriheden kan være hensynsfuld og tolerant, men den skal aldrig kunne trues til tavshed. Derfor vælger vi også her på Berlingske Tidende i dag at bringe Kurt Westergaards tegning som dokumentation til nyhedshistorierne om anholdelsen af den gruppe, som tilsyneladende ifølge politiet planlagde at dræbe ham for hans karikatur af Muhammed."

Også Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, meddeler, at hans avis i morgen vil optrykke Kurt Westergaards karikatur af Muhammed med en bombe i turbanen.

[email protected]

Kilde: