Bent Jensen til Pernille Frahm: "Du skulle skamme dig dybt"

Slettet Bruger,

20/05/2007

"Jeg forstår ikke, hvordan et medlem af det danske parlament kan få sig selv til at optræde så plat, vulgært og løgnagtigt, som du gjorde. Du skulle skamme dig dybt."

Sådan lyder professor Bent Jensens opsang til Pernille Frahm i en personlig email til den socialistiske politiker, afslører politiken.dk. Lederen af Center for Koldkrigsforskning er nemlig ikke tilfreds med tonen i Folketingssalen. I en debat i Folketinget i forrige uge måtte han se sin person heftigt diskuteret, uden at han selv havde mulighed for at komme til orde. Det var især debatniveauet hos de to socialdemokrater Morten Bødskov og Rasmus Prehn, samt SF's Pernille Frahm, der har vækket professorens harme. I en henvendelse til Folketingets formand, Christian Mejdal, skriver han:

"Jeg synes, at jeg ville fortælle Folketingets formand, at det ikke er noget, der klæder nationens parlament. Er der overhovedet ikke nogen som helst grænse for, hvad man fremsætter af ytringer i Folketinget om en borger, som ikke er i stand til at komme til orde."

Pernille Frahm er ikke enig i kritikken af sit dannelsesniveau:

"En mand i den stilling burde have mere respekt for folkestyret," siger hun til politiken.dk

Den famøse fejde i Folketinget var udløst af Bent Jensens offentliggørelse af, at journalisten Jørgen Dragsdahl var mistænkt af PET for at være KGB-spion under den kolde krig. Ifølge en PET-rapport mente man efterfølgende, med henvisning til Statsministeriets sikkerhedscirkulære, at Bent Jensen burde have tilbageholdt Dragsdahls navn, selvom Bent Jensen udelukkende havde benyttet sig af informationer fra afklassificerede dokumenter.

Det udløste en reprimande fra PET, men det var ikke nok for venstrefløjen, som har krævet Bent Jensen fyret fra sin stilling som leder af Center for Koldkrigsforskning.

Venstrefløjen har længe været imod selve oprettelsen forksningscenteret ved Forsvarsakademiet, der blev oprettet af regeringen og DF i 2005 for at kulegrave den kolde krigs kulturhistore i Danmark.

Bent Jensen er forhadt af venstrefløjens for sit opgør med Sovjet-medløberne under den kolde krig. Den udskældte historiker forsvarer sig i et interview i Politiken:

"Bødskov, Rasmus Prehn og Pernille Frahm fortæller den ene løgn efter den anden i en timelang tilsvining af mig i Folketinget. Bødskov siger blandt andet, at jeg har fået en betinget dom. Frahm taler om, at jeg slæber forskningen i skidtet, og hvem vil lade sig ansætte af sådan en mand, siger hun. Prehn siger, at det ikke er forskning, men politisk propaganda, jeg bedriver. Jeg synes, at jeg ville fortælle Folketingets formand, at det ikke er noget, der klæder nationens parlament."

Redigeret 21/05/07 16:04

Kilde: