Bendtsen kritiseres for vits

Hvorfor stoppede den daværende politiassistent Bendt Bendtsen som bodyguard i politiet? Det fortalte de Konservatives EU-spidskandidat Bendt Bendts...

Slettet Bruger,

15/05/2009

Hvorfor stoppede den daværende politiassistent Bendt Bendtsen som bodyguard i politiet? Det fortalte de Konservatives EU-spidskandidat Bendt Bendtsen om i efteråret i et foredrag for Garderforeningen i København, skriver B.T.

"Jeg ønskede ikke at stå i vejen for en kugle, der var beregnet for en socialdemokrat," lød det med henvisning til Poul Nyrup Rasmussen, der som daværende statsminister til tider havde politibeskyttelse.

Og den udtalelse, som i følge en af de tilstedeværende blev opfattet som "en rigtig god joke", bliver nu et halvt år senere kritiseret af Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

"Om man er rød eller sort eller hvid eller blå, så er det her ikke noget, man spøger med i en større forsamling. Det er jo gravalvorligt - vi har politikere, der bliver truet. Som livvagt skal man ikke dele dem, man skal passe på, op i partifarve - man er ansat til at passe på fanden selv, havde jeg nær sagt, uanset om det er socialdemokrater, borgerlige eller kommunister," siger DF-næstformand Peter Skaarup til B.T.

Ordfører hos Socialdemokraterne Benny Engelbrecht er enig:

"Måske synes Bendtsen, at det er morsomt, men det synes jeg ikke," siger han og fortsætter: "I så fald er det en bizar form for humor, det er dumt og plat - især fordi vi har en situation, hvor vi ulykkeligvis har politikere, der har brug for beskyttelse. En livvagts opgave er jo at beskytte en minister, uanset hvilken politiker der er tale om."

Venstres retsordfører, Kim Andersen, ser mindre alvorligt på udtalelsen.

"Med mit kendskab til Bendtsen skal det absolut forstås humoristisk. Han må have sagt det med et glimt i øjet og i en morsom sammenhæng," siger han til B.T.

Bendt Bendtsen ønsker ikke at kommentere sagen.

[email protected]

Kilde: