Bendtsen kalder Asmaa fundamentalist

Slettet Bruger,

05/06/2007

I sin grundlovstale langede de konservatives leder, Bendt Bendtsen, hårdt ud efter Enhedslistens tørklædebærende folketingskandidat, Asmaa Abdol Hamid. Bendtsen giver ikke meget for de demokratiske værdier hos den muslimske kvinde, som nægter at give mænd hånden. Han kalder hende for en "fundamentalistisk folketingskandidat".

"Man kan jo undre sig, om et sådant folketingsmedlem kan underskrive grundloven, som er en betingelse for at indgå i det parlamentariske arbejde," sagde K-lederen endvidere i sin grundlovstale. Bendt Bendtsen gav udtryk for, at han er træt af, at fundamentalistiske muslimer får en uproportional opmærksomhed, der ikke svarer til deres repræsentation i befolkningen.

"Vi ser gang på gang eksempler i vort lille land, hvor nogle få herboende islamister ikke har forstået de værdier, som det danske samfund bygger på. Det er nok ikke fordi, de ikke forstår vore demokratiske rettigheder, men nok nærmere fordi de ønsker at sætte vort demokrati ud af kraft og fortrænge kristendommen til fordel for deres egen lovreligion."

Enhedslistens Jørgen Arbo-Bæhr er uenig i Bendtsens vurdering af Asmaa.

"Bendt Bendtsen har et meget forskruet syn på mennesker, der tænker anderledes end ham selv," siger han til politiken.dk og understreger, at det Enhedslisten står 100 % bag sin stærkt religiøse kandidat.

Kilde: