Bendtsen får skattelettelser - i 2010

Slettet Bruger,

08/09/2007

Bendt Bendtsens skatteaftale er ikke det nederlag, som det er blevet fremstillet i pressen, siger De Konservative. For selvom det ikke lykkedes partiets formand at få sænket antallet af topskattebetalere, fik han dog indført en "skatteprop", så topskattegrænsen hæves i takt med, at danskerne bliver rigere. Og hvis opsvinget fortsætter, vil vellønnede danskere slippe for at betale 580 mio. kr. i topskat i 2010.

"Det er en rigtig god aftale, vi har fået lavet. Men jeg skal indrømme, at det ikke helt er kommet til at se sådan ud i medierne. Men dette viser store lettelser i topskatten, som vi altså har fået Venstre og Dansk Folkeparti til at acceptere. En halv milliard i 2010, og aftalen er jo, at der skal ske yderligere reguleringer i topskatten, når vi bliver rigere og tjener mere," siger den konservative skatteordfører Jakob Axel Nielsen til Berlingske Tidende.

Men danskerne skal ikke glæde sig for tidligt. Skattelettelserne bliver nemlig aflyst, hvis Socialdemokraterne kommer til magten, lover partiets politiske ordfører, Henrik Sass Larsen.

DF: Vent med at fejre sejren
"Fremskriver du til 2015, så bliver tallet endnu voldsommere. Det er en stor konservativ sejr, så vi kan kun sige: Stort tillykke. Det er så ufatteligt, at DF kan sidde og snorksove. De siger jo et og gør noget andet. Dette ser simpelthen uholdbart i længden. Det er klart, at det element vil vi annullere i en egentlig skattereform. Sådan en automatik kan vi ikke leve med."

Hos Dansk Folkeparti maner man til besindighed og påpeger, at der kun er tale om en prognose.

"Det kan godt være, at De Konservative er glade, men jeg tror nok, at jeg ville vente med at fejre sejren, hvis jeg var dem. Indtil videre bygger det jo på en prognose," siger partiets skatteordfører, Michael Denker, der tvivler på, at "højkonjekturen fortsætter ud i det uendelige."

[email protected]

Kilde: