Bart mandebryst ophidser malaysiske muslimer

Det er ikke kun kvinders hårpragt, der kan fornærme fundamentalistiske muslimer

Slettet Bruger,

27/01/2008

Det er ikke kun kvinders hårpragt, der kan fornærme fundamentalistiske muslimer. Den populære mandlige rocksanger Faizal Tahir er blevet idømt seks måneders betinget fængsel for at have blottet sit bryst på malaysisk tv. Det beretter The Guardian ifølge politiken.dk.

Den 29-årige stjerne optrådte til en direkte transmiteret koncert på 8TV, da han flåede sin t-shirt af og afslørede et rødt Superman-S malet på sin overkrop. Den barbrystede hyldest til den vestlige superhelt vakte dog ikke begejstring hos det islamiske censurudvalg. Faizal Tahir er blevet idømt en betinget fængselsdom på 6 måneder, i hvilken han ikke må optræde på tv, men i stedet skal tage del i velgørenhedsarbejde.

"Jeg var ikke klar over, at det ville krænke så mange mennesker. Det var ikke min mening at skade 8TV's omdømme, og jeg beklager dybt over for tv-stationen og hele det malaysiske folk. Jeg har nu forstået, at det er strengt forbudt at smide T-shirten," siger Faizal til den engelsksprogede malaysiske avis New Straits Times.

Stykke med bart
Tv-stationens direktør, Ahmad Isham Omar, understreger, at alle kameraer, der var rettet mod den strippende stjerne på scenen, zoomede ud i løbet af få sekunder for at skåne seerne for det krænkende syn af en bar mandeoverkrop.

Det er ikke første gang en malaysisk kunstner er kommet på tværs af landets strenge censurregler. Sidste år måtte en malaysisk sangerinde og hendes band tilbringe natten i fængsel, fordi det religiøse politi i provinsen fandt sangerindens dragt uanstændig. Den blottede et lille stykke nøgen hud på hendes ryg.

[email protected]

Kilde: