Bare bryster i bassinet

Siden en række kvinder i december måned sidste år hoppede i bassinnet med fri, dinglende overkrop i DGI-byen har politikere i København diskuteret ...

Slettet Bruger,

26/04/2008

Siden en række kvinder i december måned sidste år hoppede i bassinnet med fri, dinglende overkrop i DGI-byen har politikere i København diskuteret om, og i givet fald hvordan, topløs badning skulle tillades i kommunens svømmehaller. En tanke om at tillade de nøgne kvindekroppe i bestemte tidsrum er blevet skrinlagt af frygt for at det ville lokke for mange mandlige gæster med andet end en svømmelyster til, og nu ser det ud til, at overvejelserne ender med, at topløs badning i fremtiden tillades på alle tidspunkter. Det skriver Berlingske Tidende.

"Jeg er glad for, at forvaltningen lægger en fornuftig og udramatisk model frem, hvor det er op til kvinderne selv at beslutte, om de vil bade topløst eller ej. Jeg mener ikke, at det er politikere, der skal fastsætte helt rigide regler for, hvad folk må på det her område," siger Venstres kulturborgmester Pia Allerslev til Berlingske Tidende.

En af initiativkvinderne til aktionen sidste år glæder sig også over den uventede melding fra kommunen.

"Jeg er da både overrasket og glad for, at politikerne kan se vores pointe. Men aktionen handlede jo også om meget mere end bare topløs badning, og der er stadig lang vej igen, når det gælder kampen for at få ændret samfundets meget sexfikserede syn på kvindekroppen," siger Astrid Vagn Hansen til Berlingske Tidende.

Giver intimgrænseproblemer
I forvaltningens anbefaling til politikerne påpeges det dog, at de nye regler formentlig ikke bliver problemfri.

"Forvaltningen skal dog påpege, at der i svømmehallerne er visse problemer med par, der navnlig i kurbadeafdelingerne har svært ved at sætte grænser for, hvor intime man kan tillade sig at være på et offentligt sted. Det er forvaltningens opfattelse, at dette problem kan blive større, hvis der finder topløs badning sted," lyder det således.

[email protected]

Kilde: