Bagland støtter Khaders kurs

Den tidligere så udskældte formand Naser Khader får nu opbakning fra de lokale formænd i sagen om de afviste asylansøgere

Slettet Bruger,

24/01/2008

Den tidligere så udskældte formand Naser Khader får nu opbakning fra de lokale formænd i sagen om de afviste asylansøgere. Med sin støtte til regeringens linje har partiet slået fast, at det spiller for det borgerlige hold, og at det ikke vil være med til at bringe regeringen i mindretal. Men med rosen følger der også forventninger om, at Khader hiver indrømmelser hjem ved forhandlingsbordet. Det beretter Berlingske Tidende.

"Indtil nu har Naser Khader gjort det rigtige, og jeg har fuld tillid til partiets kurs, men hele forudsætningen for succes er, at der kommer nogle klare indrømmelser i de forhandlinger, der nu foregår. Der skal tages videst mulige hensyn til de mennesker, det drejer sig om i stedet for, at de er kastebold i et politisk spil. Det skal gerne ske i form af indrømmelser, der går endnu videre end det, som Pia Christmas-Møller har foreslået," siger Peter von Kohl, næstformand i Østjyllands Storkreds, til Berlingske Tidende.

"Grotesk situation"
Folketingskandidat René La Cour Sell vil ikke betegne forløbet som optimalt, men mener, at partiet spillede sine begrænsede kort så godt, man kunne.

"Til weekendens strategiseminar gav vi hinanden håndslag på, at vi ikke vil være grundlaget for, at Anders Fogh Rasmussen går af. Men det er da en rigtig grotesk situation at skulle vælge mellem en halvdårlig løsning eller et flertal mod regeringen. Stod det til os, lukkede vi centrene og lukkede alle asylansøgerne ind i samfundet. Og det må vi så arbejde på," siger René La Cour Sell til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: