Børneprostitueret: Palme var min kunde

Slettet Bruger,

06/12/2007

Sveriges tidligere statsminister Olof Palme, et så stort socialdemokratisk ikon, at Helle Thorning-Schmidt i sin tale ved den ekstraordinære formandsvalgskongres henviste til ham, er nu en af hovedpersonerne i en svensk prostitutionsskandale, 21 år efter drabet på ham. Ifølge to kvinder, der, mens de var under den seksuelle lavalder, arbejdede på et bordel i Stockholm, havde flere kendte kunder, blandt dem Olof Palme. Det hævdede de på en pressekonference i går. Det skriver jp.dk.

"Ja, Palme var min kunde. To gange, hvis jeg husker rigtigt," sagde Eva Bengtsson, der dengang var var 14 år, på pressemødet.

Sagen kørte for første gang i 1976. Da blev en bordelmutter anholdt for rufferi, og politiet efterforskede hendes virksomhed. Året efter kunne Dagens Nyheter berette, at den tidligere socialdemokratiske justitsminister, Lennart Geijer var blandt kunderne, men efter en henvendelse fra en stærkt fortørnet Olof Palme trak avisen historien tilbage.

På pressekonferencen i går kunne de to kvinders advokat fremlægge en liste på 70 navne, som de selv har nævnt som kunder. Politimanden, der efterforskede sagen i 70'erne deltog også, og han bekræftede at navnene var overensstemmende med den liste, man efterforskede dengang.

De to kvinder kræver nu en erstatning på en million svenske kroner af staten. Forældelsesfristen er for længst overskredet, men på grund af sagens særlige karakter, mener deres advokat, der er grundlag for at genåbne sagen.

[email protected]


Kilde: