Børnemishandling: Ingen hjælp at hente hos kommunen

Slettet Bruger,

05/05/2007

Selvom Danmark har et rekordstort antal socialrådgivere ansat til at holde øje med problemfamilier, så får mange mishandlede børn ingen hjælp. Det konkluderer en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet.

Rapporten har undersøgt 44 tilfælde, hvor den kommunale sagsbehandler havde mistanke om overgreb mod barnet p.g.a. skader såsom brækkede knogler, forbrændinger, blødninger og lignende. Kun i 11 procent af sagerne kom barnet til en lægeundersøgelse.

Tendensen bekræftes hos Børns Vilkår, hvor man i april lavede 17 underretninger på børn, som var mistænkt for at være voldsramte, uden at kommunerne reagerede.

Problemet er manglende koordinering og kommunikation mellem forskellige fagpersoner, konkluderer rapporten fra Socialforskningsinstituttet:

"Trods mistanken hos det enkelte barn kunne vi efterfølgende registrere, at sagsbehandlingen var mangelfuld. Hvis der er mistanke om eksempelvis fysisk mishandling, så ville det hjælpe, at man havde koordineret med det sundhedsfaglige personale. Men sagsbehandleren, der fungerer som nøgleperson i disse sager, var ikke klar over, om der var foretaget en lægeundersøgelse," siger seniorforsker og medforfatter på rapporten Mogens Christoffersen fra Socialforskningsinstituttet til Berlingske Tidende.

Kilde: