Børneeksplosion hos indvandrere aflyst

Flere indvandrere siger farvel til den store børneflok og goddag til den lille kernefamilie

Slettet Bruger,

23/08/2008

Flere indvandrere siger farvel til den store børneflok og goddag til den lille kernefamilie. Ifølge den seneste Tiårsoversigt fra Danmarks Statistik er fødselstallet hos indvandrerfamilier nemlig drastisk faldende. Det beretter Jyllands-Posten.

Mens kvinder fra ikke-vestlige lande for 14 år siden fødte 3,41 børn i gennemsnit, bliver den samme gruppe i 2007 kun mor til knap to børn. Tæt på det danske gennemsnit på 1,85 børn pr. kvinde.

"Indvandrerkvinderne har erfaret, at vilkårene i det danske samfund gør det vanskeligt med store familier. Der stilles krav til forældrene om at engagere sig i børnenes skole, institution og fritidsliv, og det vil indvandrerkvinderne naturligvis gerne leve op til," siger den tyrkiskfødte integrationskonsulent Esma Birdi til Jyllands-Posten. Selv er hun mor til tre børn.

Vil gerne gøre karriere
Når indvandrerkvinder i dag får færre børn end deres forældre gjorde, er det et tegn på vellykket integration, mener Esma Birdi.

"Den unge generation er præget af det danske, og de vil meget gerne på arbejdsmarkedet og gøre karriere," siger hun og peger på, at den samme udvikling i fødselstallet finder sted i byerne i de lande, som indvandrerne kommer fra.

DF vil justere retorikken
For Dansk Folkeparti har frygten for en stadig voksende muslimsk befolkningsgruppe i flere år været en fast del af valgkampen.

De nye tal kalder integrationsordfører Hans Kristian Skibby for "et positivt skred".

"Det kan godt være, vi skal justere retorikken lidt. Jeg tror, at det faldende fødselstal blandt indvandrere kan tilskrives, at færre helt unge kommer herop og bliver tvangsgift," siger Skibby, der selv er far til to små børn, til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: