Bøde for at bande ad toilettet

Slettet Bruger,

21/10/2007

Man skal passe på med, hvad man siger, hvis ens toilet stopper til. Eller i hvert fald sikre sig, at vinduet ikke står åbent. Det har Dawn Herb fra Pennsylvania måttet sande, da hun blev sigtet for uterlig opførsel efter at have bandet for åbne vinduer. Hun risikerer nu en bøde på 300 dollars (omkring 1.600 kr.) og 90 dage i fængsel, skriver avisen The Times-Tribune.

Borgerretsorganisationen American Civivl Liberties Union (ACLU) ser sagen som principiel og har tilbudt at føre Dawn Herbs sag gratis.

"Dette er et ekstremt eksempel på, at staten forsøger at blande sig i noget, hvor den ikke har noget at gøre, nemlig ens badeværelse og ens hjem. Man kan retsforfølge folk for at bande i Iran, men det her er ikke Iran," siger ACLU-advokaten Mary Catherine Roper til The Times-Tribune.

"Ytringsfrihed er ikke ubegrænset"
Det hele startede, da en betjent overhørte Dawn Herbs eder og forbandelser gennem et åbent vindue. Betjenten, Patrick Gilman, havde fri og var derfor i civil, da han bad den oprørte kvinde om at lade være med at bande. Men hun vidste ikke, at hun talte med en betjent, og snart var det Gilman, der måtte se sig overfuset. Ifølge Dawn Herbs svarede betjente tilbage med flere eder, og altså også en bøde.

Betjentens overordnede, Ray Hayes, støtter sigtelsen mod den bandende kvinde.

"Når man kigger nærmere efter, viser mange af denne her slags sager sig til at være komplicerede end som så. Ytringsfriheden er ikke en ubegrænset rettighed," siger han til The Times-Tribune.

[email protected]

Kilde: