Autonome raser over lækkede adresser

Larmende koncerter, masser af graffiti og en voldelig demonstration imod kapitalismen i ny og næ

Slettet Bruger,

24/01/2008

Larmende koncerter, masser af graffiti og en voldelig demonstration imod kapitalismen i ny og næ. Lyder det som en drømme-nabo? Det gør det i hvert fald ikke for mange af beboerne i nærheden af Frederikssundsvejens skole i Københavns nordvestkvarter, hvor kommunen påtænker at placere det kommende autonomhus. Og de adresser, som kommunen har i spil, skulle da heller ikke have været kommet til offentlighedens kendskab endnu. Det beretter Jyllands-Posten.

"Vi havde en klar aftale med politikerne på Københavns Rådhus om ikke at forhandle gennem pressen. Derfor er vi selvfølgelig skuffede over, at adresserne alligevel er kommet frem," siger den anonyme "Viktoria" fra de autonomes pressegruppe til Jyllands-Posten.

Frygter autonomes reaktion
Foruden Frederikssundsvejens skole er nogle kommunale bygninger på Vesterbro også i spil, når de autonome skal belønnes med et kommunalt finansieret hus. De autonome så dog gerne, at kommunen fandt et hus til dem på Nørrebro, hvor det besatte hus på Jagtvej 69 lå.

SF's Frank Hedegaard finder det også uheldigt, at de måske kommende naboer nu ved, hvad de kan se frem til.

"Det her kan betyde, at de ellers udmærkede forhandlinger går i hårdknude. Rådhuset har lovet at holde tæt, og alligevel bliver oplysningerne lækket herfra," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: