Autonome uden politibeskyttelse

Slettet Bruger,

30/12/2007

Opdateret 16.52: Modkraft meddeler, at man ikke var fortørnet over politiets fravær, men at sætningen, der herunder citeres, blot var "en måde at komme fra det ene tema til det næste."

Sten, flasker og kanonslag røg gennem luften, da autonome besatte en forladt fabriksbygning ved Vejle, natten til lørdag. For en gangs skyld var det dog ikke politibetjente eller naboer, der blev angrebet, men de autonome selv. Det beretter den venstreorienterede portal modkraft.dk.

"De var en gruppe på cirka 10, der angreb den tomme fabriksbygning i udkanten af byen, som vi havde besat," fortæller "Tanja" til modkraft.dk og beskriver angriberne som en broget blanding af lokale skinheads og indvandrerunge.

Foruden kasteskytset medbragte de lokale bøller også en softgun, som de brugte til at skyde mod bygningens vinduer. Aftenens dramatiske højdepunkt fandt ifølge besætterne sted, da det lykkedes angriberne at detonere et stort kanonslag i stueetagen på huset, hvor ingen af besætterne opholdt sig på det tidspunkt.

"Under angrebene så aktivisterne intet til politiet," skriver modkraft.dk, fortørnet over, at politiet først dukkede op kl. 12, da det var tid til at fjerne besætterne. Betjentene anholdt 13 autonome, der, på nær én, alle blev løsladt igen efter få timer.

[email protected]

Kilde: