Autonome klar til at hærge Europa

Med snesevis af demonstrationer, husbesættelser, såkaldt direkte aktioner og gadefester vil den autonome aktionsgruppe "April2008" protestere mod ...

Slettet Bruger,

13/03/2008

Med snesevis af demonstrationer, husbesættelser, såkaldt direkte aktioner og gadefester vil den autonome aktionsgruppe "April2008" protestere mod husrydninger, og hvad den betegner som et "normaliseringspres". Det skriver den vestreorienterede portal modkraft.dk.

"Besatte huse, selvstyrende ungdomshuse, alternative fristeder og fællesskaber er under massivt pres overalt i Europa og resten af den vestlige verden i disse år," forklarer "Anton" fra April2008's pressegruppe om aktionens baggrund til modkraft.dk.

Han peger på en generel "højredrejnig" i Europa som årsagen til, der nu i højere grad stilles krav til de autonome om at respektere andre mennesker ejendom. Han mener at vide, at EU har truffet en principbeslutning om at alle husbesættelser og lignende, skal være fjernet eller under kontrol senest i 2012.

Gør det du synes
April2008 kan ikke garantere, at deres såkaldte aktioner kommer til at foregå fredeligt. Nærmest tværtimod.

"Vi opfordrer folk til at gå ud og gøre det, som de synes, er rigtigt. Og hvis den politiske proces omkring forhandlingerne om et nyt ungdomshus i København er spillet fallit i dagene forinden, så tror vi, at mange vil stå med den samme følelse af magtesløshed, som de gjorde i marts 2007," siger han til modkraft.dk.

Den 3. april har de autonome varslet den såkaldte BlokR-aktion, der går ud på at blokere Borgerrepræsentationen på Købehavns Rådhus og holde politikerne som gidsler indtil de forærer de autonome et nyt "ungdomshus".

[email protected]

Kilde: