Autonome: "Dræb en politimand"

Der blev ifølge avisen

Slettet Bruger,

02/03/2008

Der blev ifølge avisen.dk ikke langt fingre i mellem fra scenen ved Nørrebrohallen, da de autonome i går mindedes etårsdagen for rydningen af det besatte hus på Jagtvej 69.

"Fortjen din bistand, dræb en politimand," lød det ifølge avisen.dk gennem højtalerne.

Flemming Steen Munch, der er pressetalmand for Københavns Politi, finder det "skræmmende og uhyggeligt", og håber på at det lykkes at finde ophavsmanden til ordene.

"Det er en helt uansvarlig retorik som disse unge mennesker anvender. Det er hinsides al fornuft. Det er grænsende til vanvid at råbe den slags ting. Det er ikke sjovt at få den slags slynget i hovedet," siger Flemming Steen Munch til avisen.dk.

Det er ikke første gang han hører de autonomes opfordring til mord på politiet. Tidligere har han hørt slagord som "Panserne ind i bilerne, bilerne i brand", men nu skal det være slut, siger han.

"Vi vil simpelthen ikke blive ved med at finde os i det. Det er ikke drengestreger. Vi taler om en overtrædelse af straffeloven, og hvis ellers vi kan få fat i nakken på dem, der stod bag, kan jeg sagtens forestille mig, at vi vælger at køre en sag på det," siger Flemming Steen Munch, der mener, at det i den forbindelse er en skærpende omstændighed, at ordene kom fra en scene og ikke fra et par tilfældige aktivister.

"Det de råber, er så tosset. Prøv lige at tænke over det. De siger 'fortjen din bistand'. Bistand er noget, man får af staten. Og i næste linje siger de så, at man skal slå statens udsendte ihjel," siger Flemming Steen Munch til avisen.dk.

[email protected]

Kilde: