Autonom afhopper: "Det var os i huset mod resten af verden. Vi snakkede ikke om andet"

Måske for første gang nogensinde står en afhopper fra det autonome såkaldte "ungdomshusmiljø" i dag frem i et interview og fortæller om sine opleve...

Slettet Bruger,

13/05/2008

Måske for første gang nogensinde står en afhopper fra det autonome såkaldte "ungdomshusmiljø" i dag frem i et interview og fortæller om sine oplevelser som beboer i det tidligere besatte hus på Jagtvej 69. Det sker i Nyhedsavisen.

Pigen, der i dag er 16 år gammel, stak i februar sidste år af fra sit hjem i en lille forstad til Herning, og søgte mod det besatte hus for at gøre oprør mod sine forældre.

"Jeg kendte ingen, og da jeg kom ind, virkede det som et meget lukket sted. Ikke alle og enhver kom ind," fortæller pigen, der ikke ønsker sit rigtige navn frem af frygt for repressalier fra de autonome, som Københavns Kommune nu vil forære et nyt hus.

Først blev hun vurderet af de unge, der allerede borde i kollektivet på fjerde sal, skriver Nyhedsavisen. To af dem, der havde boet der længst, bestemte over de 34 andre. Det var de to, der sagde, hvad der skulle ske, og de accepterede den unge jyske piges tilstedeværelse.

"Dagene gik med at ryge hash, sove og holde vagt," husker hun - og med at skabe en stemning af politisk sammenhold: "Jeg ved ikke, om de tænkte indoktrinering, men på det tidspunkt var jeg i hvertfald et super mål for hjernevask. [...] Det var os i huset mod resten af verden. Vi snakkede ikke om andet. Nu kommer svinene og rydder huset. Det er et lortesamfund. Anders Fogh er et svin, og vi skal ikke have nogen regering. Vi skulle bestemme over os selv."

Hun ved ikke, hvorfor de andre beboer af huset var så vrede, men vrede var de.

"Jeg aner ikke noget om dem. Det er kun nogle af deres navne, jeg kender. Vi snakkede ikke om, hvor vi kom fra. Vores samtaler handlede kun om vores had til samfundet og de koncerter, der kom i weekenden," fortæller pigen.

I forbindelse med rydningen af huset i marts, blev hun anholdt af politiet, og i retten så hun sin mor igen for første gang i en måned. Da brød hun grædende sammen:

"Alle tanker om, at det var samfundets skyld, var væk. Jeg ville bare gerne hjem."

I dag er hun i gang med at læse en 10. klasses eksamen og regner med at fortsætte på HF. Hun har ingen kontakt til nogen fra Ungdomshuset.

"Jeg har ikke deres numre. Jeg vil heller ikke prøve opsøge nogen af dem. De har jo ikke noget godt at byde på," siger pigen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: