Asmaa: "Jeg har tænkt på at trække mig"

Slettet Bruger,

23/09/2007

Enhedslisten har oplevet massiv vælgerflugt, siden det lille yderliggående parti opstillede Asmaa Abdol-Hamid som kandidat til Folketinget. Det erkender hun nu selv, efter at være kommet hjem fra en halvanden måned lang ferie i Libanon og Syrien.

"Jeg har taget meningsmålingerne meget alvorligt, og jeg synes ikke, det er sjovt, når mit parti går tilbage. Jeg kan godt forstå den bekymring, der har været, og jeg tror også, at det selvfølgelig har spillet en rolle, at der har været så meget medieomtale om mig som person, men ikke som politiker," siger Asmaa Abdol-Hamid til Politiken.

Med sine udtalelser om homoseksualitet og Sharia-lovgivning har hun vækket forargelse blandt partiets vælgere, og siden hun i juli udtrykte sin støtte til irakiske terrorgruppers angreb på danske soldater, er Enhedslisten dumpet under spærregrænsen i flere meningsmålinger.

"Jeg vil ikke skade mit parti"
Adspurgt, om hun har overvejet at trække sig som folketingskandidat, svarer hun:

"Ja, det har jeg. Jeg har tænkt på at trække mig, fordi jeg selvfølgelig ikke vil skade mit parti"

Selvom Asmaa har en baggrund som studievært i DR, er Enhedslisten i gang med at medietræne hende, så hun ikke så tit bliver "misforstået af medierne". Man har også planlagt, at hun skal komme med kritik af reaktionære kræfter i det muslimske miljø, hvor fordomme mod jøder skal bearbejdes.

Burka intet problem
Asmaa er dog stadig på kollisionskurs med sine partifæller, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt en folketingspolitiker må bære en burka, hvor kvinden er indhyllet fra top til tå, med et lille gitter for øjnene at kigge ud af. Selv vil Asmaa ikke gå i burka, men hun har ingen problemer med, at en burka-indhyllet kvinde skulle tale fra Folketingets talerstol.

"Hvis vælgerne mener, at de kan blive repræsenteret af en kvinde med burka, så er det op til dem. Jeg er meget large på det område," siger hun.

Der er dog grænser
På dette punkt møder hun dog modstand fra Enhedslistens folketingsmedlemmer.

"I folketingsgruppen er vi enige om, at det er en dårlig ide at bære burka de steder, hvor man skal være i kontakt med andre mennesker. Og det gælder også Folketingets talerstol," siger Jørgen Arbo-Bæhr, der understreger, at Asmaas holdning til burkaer ikke ændrer ved partiets opbakning til hende.

[email protected]

Kilde: