Asger Aamund overvejer sit kryds på Ny Alliance

Slettet Bruger,

11/11/2007

De seneste mange meningsmålinger har dømt Malou Aamund ude af Folketinget. Nu vurderer Asger Aamund, at resten af Ny Alliance kan ende samme vej. Aamund, der selv har været med til at udforme partiets politik, er ikke begejstret for Ny Alliances kurs. Det skriver Berlingske Tidende.

"Årsagen er, at Ny Alliance er ved at forspilde sin enestående historiske chance til fornyelse af dansk politik, og det har de gjort ved at vælge den forkerte krig, på det forkerte tidspunkt, med den forkerte modstander," siger Asger Aamund til Berlingske Tidende, og fortsætter:

"De har brugt for meget tid på at slås med Pia Kjærsgaard, for det er fuldstændig udsigtsløs. Pia Kjærsgaards vælgere er et helt andet segment, og selvom man tager den ene konfrontation efter den anden, så rykker det ingen vælgere over til Ny Alliance."

Partiet har den rette politik, men kommunikerer den forkert, mener Aamund. Partiet bør klart melde sig på banen som et borgerligt parti, der støtter Anders Fogh, og droppe al snak om dronningerunde. Ellers ryger der mange stemmer, inklusiv Aamunds egen.

"Jeg vil sige det meget kort. Hvis de melder ud i morgen eller overmorgen, at de peger på Fogh som statsminister, så får de min stemme. Men gør de det ikke inden valgdagen, så får de den ikke," lyder det fra Aamund, der tilføjer, at partiet bør "sælge sig selv som den eneste chance for vækst og reformpolitik i Danmark", hvis det vil have en større tilslutning i befolkningen end de nuværende lidt sløje 4,3 procent i Gallup.

"Ikke noget liberalt projekt"
Asger Aamund har tidligere luftet sin kritik af Ny Alliance, og det har man registreret hos partiledelsen.

"Asger Aamund har mange synspunkter, og jeg har med stor interesse lyttet til dem, men jeg er dybt uenig med ham. Han har tilsyneladende en stor lyst til at lufte dem i pressen, og det står jo enhver frit for at gøre det," siger en af partistifterne, Gitte Seeberg.

Hun mener samtidig at Aamund har en forfejlet opfattelse af projektet Ny Alliance og den politik, partiet har tænkt sig at føre.

"Det er ikke noget liberalt projekt, der kun går ud på skattelettelser, men også hvordan Danmark skal forholde sig til globalisering, udlændinge og en ordentlige tone i dansk politik," udtaler Seeberg til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: