Arbejdsmarkedsforsker: God grund til lavere løn i det offentlige

De strejkende kvinder i den offentlige sundheds- og plejesektor har ikke nogen grund til at klage over, at de får en lavere løn, end man gør i den ...

Slettet Bruger,

22/04/2008

De strejkende kvinder i den offentlige sundheds- og plejesektor har ikke nogen grund til at klage over, at de får en lavere løn, end man gør i den private sektor, hvor der mest er mænd ansat. Det mener landets mest citerede arbejdsmarkedsforsker, Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, ifølge Nyhedsavisen.

"Kvinder træffer et valg om at arbejde i det offentlige, og det betaler de en pris for. Men de får noget til gengæld, eksempelvis tryghed i ansættelsen og nogle steder et lavere tempo," siger Flemming Ibsen til Nyhedsavisen.

Når så mange kvinder ønsker at arbejde i det offentlige, selvom de ville kunne få en højere løn i private produktionserhvervs, så skyldes det også, at de på andre områder høster større jobtilfredshed i det offentlige, pointerer han:

"Grunden til, at de ikke går ud og arbejder på en vinduesfabrik til 30-40 kroner mere i timen, er, at de har mere lyst til at arbejde med ældre eller syge."

Flemming Ibsen advarer samtidig imod, at højere løn til de offentligt ansatte vil føre til, at Danmark taber konkurrenceevne på verdensmarkedet.

"De offentligt ansatte må ikke føre på lønnen. For så vil de privatansatte kræve endnu højere lønninger, men de private virksomheder skal konkurrere på verdensmarkedet og leve af at sælge varer til udlandet," siger Flemming Ibsen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: