Arbejdsmarkedsforsker: Faren for storkonflikt drevet over

Faren for en storkonflikt er drevet over efter den indgåede overnskomst for 170

Slettet Bruger,

18/02/2008

Faren for en storkonflikt er drevet over efter den indgåede overnskomst for 170.000 statsansatte, vurderer arbejdsmarkedsforsker Jesper Due fra Københavns Universitet. Det skriver borsen.dk.

"Lønstigningen er retningsgivende for det kommunale område, nu kender man niveauet, og det vil efter al sandsynlighed betyde, at man i løbet af et par dage er færdige med de kommunale forhandlinger," siger Jesper Due til borsen.dk.

På baggrund af FOA-formand Dennis Kristensens udmelding tidligere på dagen, om at han forventer en højere lønstigning end de 12,8 procent over tre år, de statsansatte har fået, tror Jesper Due, at en aftale for de kommunalt ansatte kan komme på plads uden FOA. En storkonflikt er altså afværget, men FOA's områder kan stadig rammes af konflikt, mener han.

Hos de kommunale arbejdsgivere ser man også positivt på dagens resultat. Nu er der en ramme, der skal overføres til de kommunale forhandlinger.

"Det er med til at give en afklaring af, hvad der er af økonomisk råderum, som Lars Løkke kan acceptere. Hvis nogen har forventninger om langt større lønstigninger, så er det klart, at det vil resultere i afskedigelser," siger kommunernes chefforhandler Mads Lebech til borsen.dk.

[email protected]


Kilde: