Flere danske ledere rejser væk fra Danmark

Slettet Bruger,

10/06/2007

Flere danske ledere søger mod udlandet. Det viser nye tal offentliggjort i magasinet Lederne. Siden 1997 har Ledernes Hovedorganisation oplevet en stigning fra 305 medlemmer med udenlandsk adresse til de nuværende 659.

Kim Møller Laursen fra organisationens ledelsespolitiske afdeling ser udviklingen som en naturlig afspejling af øget internationalt fokus fra de danske virksomheder:

"Flere steder en det blevet en del af lederkarrieren at være i udlandet i en periode. Og det kan være en stor fordel for de ledere, fordi virksomhederne vil efterspørge ledere med udsyn og forståelse for andre kulturer og andre miljøer. De får en større bredde og lærer, at der er en mangfoldighed i måder at være leder på, udtaler Kim Møller Laursen.

En medvirkende forklaring er sandsynligvis, at Danmark har en af verdens hårdeste beskatninger af lønninger, der ligger over gennemsnittet. I Danmark er højeste marginalskat, som betales af 40 procent af de fuldtidsbeskæftigede, på 63 procent, mens man i nærtliggende lande som Storbritannien, Tyskland og Schweiz kan nøjes med henholdsvis 48, 44 og 43 procent.

mol

Kilde: