Anders Samuelsen: For uambitiøst

Skattekommissionen mangler visioner for både vækst og velstand i sine ambefalinger til en kommende skattereform, mener Liberal Alliances leder, And...

Slettet Bruger,

02/02/2009

Skattekommissionen mangler visioner for både vækst og velstand i sine ambefalinger til en kommende skattereform, mener Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen.

"Sigtet burde have været at genskabe den økonomiske vækst gennem skattelettelser. Den chance griber Karsten Koch ikke," siger han.

Skattekommissionens egne beregninger viser, at selvom to tredjedele af skattelettelserne i kommissionens forslag gives i bunden, så vil tre fjerdedele af effekten på arbejdsudbuddet komme fra forslaget om de relativt beskedne lettelser på mellem- og topskatten. Det vidner om, at Skattekommissionen prioriterer forkert, mener Anders Samuelsen.

"At skære 1,5 procent af topskatten er ikke bare for lidt. Det er direkte ufornuftigt lidt. Kommissionen vil lette skatten mindst der, hvor de positive effekter er størst. Det er svært at kombinere det udspil med økonomisk fornuft," siger han og beklager, at Skattekommissionen hellere har villet konstuere et kompromis end at fremlægge det bedste bud på en skattereform:

"Det er utroligt, at en uafhængig kommission ikke 'tør' fremlægge sit bedste bud på skattelettelser af frygt at blive beskyldt for politisk ukorrekthed."[email protected]

Kilde: