Analyse: JP mest SF-venlige medie

En analyse af tre ugers dækning af SF i de danske dagblade, foretaget af Informedias analyseafdeling, viser, at medierne har været særdeles villige...

Slettet Bruger,

29/03/2008

En analyse af tre ugers dækning af SF i de danske dagblade, foretaget af Informedias analyseafdeling, viser, at medierne har været særdeles villige til at skrive om Villy Søvndals (SF) kursskifte. Det beretter Berlingske Tidende.

Ifølge Informedia var 52% af dækningen af SF, i analyseperioden mellem den 20. februar og den 11. marts, positiv. 14% var neutral mens 34% var kritisk. Der blev i perioden skrevet 71 ledere, hvoraf 68% af Infomedia betegnes som positive.

Mest markant var Jyllands-Postens dækning, der i 70% af sin dækning har været positiv.

"Avisen har hamret ledere af sted, som har boostet indholdet i Villy Søvndals budskaber," siger Infomedias analysechef, Niels Christiansen, til Berlingske Tidende.

Den fik hele armen
Selvom Jyllands-Postens, Jørn Mikkelsen, ikke umiddelbart køber analysen, medgiver han dog, at Villy Søvndals kursskifte i forhold til avisens publicering af Muhammed-tegningerne, fik en ekstra tand på forsiden.

Den fik hele armen, og det skulle den søreme også have - den artikel fik helt bevidst en anelse mere," siger han til Berlingske Tidende.

Undersøgelsen begynder 20. februar, hvilket netop er dagen efter Villy Søvndal på sin blog kickstartede den intensive mediedækning, da han opfordrede Hizb ut-Tahrir til at "gå ad helvede til".

[email protected]

Kilde: