Amerikanere giver 1.134 milliarder til velgørenhed

Slettet Bruger,

18/12/2007

Ifølge tal fra organisationen Giving USA gav amerikanske privatpersoner i 2006 cirka 223 milliarder dollars eller 1.134 milliarder kroner bort til velgørenhed. Det skriver Kristeligt Dagblad. De to mest givende personer er investoren Warren Buffet med "små" 41 milliarder dollars og Microsoft-stifteren Bill Gates med 28 milliarder dollars. De to står dermed for omtrent 30 procent af samtlige amerikanske donationer.

Også europæiske og asiatiske mangemillionærer og -milliardærer er med på uddelingsbølgen. I England har regeringen således aktivt forsøgt at sætte skub i filantropien med deres "Giving Campaign", hvilket angiveligt har virket. Måske også på den russiske oliemilliardær Roman Abramovich, bedst kendt for sit ejerskab af fodboldklubben Chelsea. Han har nemlig kastet mange millioner i at forbedre levevilkårene for befolkningen i Chukotka-regionen.

Ifølge Paul Schervish, er professor i sociologi og direktør for forskningscenteret the Center on Wealth and Philanthropy på Boston College, er givernes gaver typisk motiveret af tre kernefaktorer.

"Den ene er den personlige glæde og tilfredsstillelse, som opstår, når man opfylder et direkte behov hos andre. Den anden er identifikationen med sin næste eller empati for andres skæbne. Og den tredje er taknemmeligheden over selv at være blevet begavet med et velsignet liv og et ønske om at "betale tilbage,"siger Paul Schervish til Kristeligt Dagblad.

[email protected]


Kilde: