Alligevel intet lovindgreb mod 3F-konflikt

Slettet Bruger,

13/12/2007

Egentlig havde både Venstre og Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordførere varslet politiske indgreb, hvis ikke 3F's konflikt med Nørrebro Bryghus blev løst ad rettens vej. Men på trods af gårsdagens afgørelse fra Arbejdsretten, der faldt ud til 3F's fordel, er der ikke længere nogen opbakning til indgreb fra de to partier. Det skriver politiken.dk.

Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, hæfter sig ved, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) har fredet konflikten.

"Jeg er gået i tænkeboks. Men jeg har da markeret mig, at ministeren ikke har til sinds at gøre noget, og dermed må jeg jo erkende, at chancerne for at få noget igennem ikke er der på nuværende tidspunkt," siger Bent Bøgsted til politiken.dk.

Ingen folkelig opbakning
Heller ikke Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, har i sinde at sætte sig op mod sit eget partis beskæftigelsesminister for at efterkomme sine tidligere udmeldinger. Han håber i stedet, at 3F af sig selv beslutter at lade det lille bryghus være i fred.

"Ja, for der er jo ingen tvivl om, at den linje, 3F har kørt i en årrække, slet ikke har folkelig opbakning, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er en af de primære årsager til, at 3F har haft så svært ved at tiltrække nye medlemmer," siger han til politiken.dk.

Konflikten skyldes, at tjenerne på Nørrebro Bryghus' restaurant har en overenskomst med Kristelig Fagforening, hvorimod 3F foretrækker, at det var dem, der stod for overenskomsten.

[email protected]

Kilde: