Albright kritiserer Muhammed-tegninger

Den tidligere amerikanske udenrigsminister under Bill Clinton, Madeleine Albright, kritiserede i går i et interview på DR2 Deadline publiceringen a...

Slettet Bruger,

07/03/2008

Den tidligere amerikanske udenrigsminister under Bill Clinton, Madeleine Albright, kritiserede i går i et interview på DR2 Deadline publiceringen af de danske Muhammed-tegninger.

" Jeg tror selvfølgelig på ytringsfriheden, men jeg mener også, at frihed kommer med ansvar. Det er svært for mig at forstå, hvad tegnerne fik ud af at gøre det," siger Albright til Deadline på DR2.

Frihed skal bruges med ansvar
" Men jeg tror på pressefrihed. Og jeg mener at det er vigtigt for folk at bruge deres frihed på en ansvarlig måde, uden nødvendigvis at fornærme andre," siger Albright.

Hun støtter dog op om, at man ikke skal lovgive på området, men sige de ting som hun selv gør.

"Der er mange kendsgerninger, som folk bør kende. Bare at gøre grin med andre menneskers religion er, i mine øjne, ikke en ansvarlig handling," siger hun og tilføjer at hun mener det skyldes uvidenhed når man gør grin med andre menneskers religion.

"
We think the price is worth it"
Madeleine Albright har selv prøvet at komme under beskydning for ytringer. I 1996 i et interview med programmet 60 minuttes på tv-stationen CBS, blev hun spurgt om handlessanktionerne mod Irak, der havde dræbt mere end en halv million børn, var prisen værd.

"Det er et meget svært valg, men prisen - vi mener det er prisen værd," sagde hun dengang.

[email protected]


Kilde: