Alarmcentral som nummeroplysning

Er din kat syg, toget forsinket eller skal du bare have et telefonnummer? For mange borgere haster disse sager så meget, at intet mindre end et opk...

Slettet Bruger,

29/01/2008

Er din kat syg, toget forsinket eller skal du bare have et telefonnummer? For mange borgere haster disse sager så meget, at intet mindre end et opkald til alarmcentralen kan gøre det. Det beretter Ritzau.

"Langt størstedelen af de opkald vi får, har intet med det akutte 112-opkald at gøre, og det er jo et problem, fordi det spærrer for de reelle nødkald," siger den centrale vagtleder hos Københavns Politi, Mogens Knudsen, ifølge Ritzau.

Og det er ikke kun københavnere, der spilder de vagthavendes tid med ikke-akutte behov. På alarmcentralen i Aalborg er billedet det samme:

"Vi får opkald fra folk der er i tvivl om, hvem de skal ringe til, når de har været impliceret i et sammenstød i trafikken. Det emmer jo lidt af, at der er nogen, der bruger 112 som en slags gratis nummeroplysning," siger vicepolitikommissær Karsten Kristensen fra Nordjyllands Politi, der ifølge Ritzau efterlyser mere oplysning om 114-nummeret, som giver adgang til det lokale politi.

[email protected]

Kilde: