Al Qaeda hovedmistænkt i Bhutto-drab

Slettet Bruger,

28/12/2007

Al Qaeda er hovedmistænkt for mordet på den pakistanske oppositionsleder Benazir Bhutto. Mordet er med til at underminere landets sidende præsident, Pervez Musharraf, og destabilisere landet. Det vurderer amerikanske analytikere over for Reuters.

Terrorgruppen, der har genopbygget sin organisation på grænsen af den pakistansk-afghanske grænse, er også blevet beskyldt for et tidligere attentatforsøg på Bhutto, og den har ved flere lejligheder afskrevet hende som USA's forlængede arm i Pakistan.

Selvom det endnu er for tidligt at placere ansvaret for mordet, er der ingen tvivl om, at man ikke kan komme uden om al Queda som hovedmistænkt.

"Der er en del ekstremist-grupper i Pakistan, der kunne have udført angrebet. Al Qaeda må siges at være i toppen af denne liste," siger en en talsmand for den amerikanske regering ifølge Reuters.

Ingen overraskelse
Ifølge den amerikanske kommentator Andrew C. McCarthy var det et spørgsmål om tid, før Bhutto blev dræbt.

"I virkelighedens Pakistan er mordet på Benazir Bhutto ikke chokerende. Der var det et spørgsmål om hvornår - og ikke om," skriver han i en kommentar på det konservative National Review Online.

Og kigger man på en opinionundersøgelse af forskellige internationale personligheders popularitet, offentliggjort af den amerikanske tv-station CNN den 11. september i år, er hans vurdering måske ikke så overraskende. Den viste nemlig at 46% af pakistanerne bifalder Osama bin Laden. Til sammenligning svarede 38% til fordel for Pakistans nuværende præsident, Pervez Musharraf, og blot 9% til fordel for USA's præsident George W. Bush.

Samtidig viste undersøgelsen, at 43% af Pakistanerne billigede al Qaeda og 38% billigede Taleban.

Benazir Bhutto repræsenterede et opgør med den ekstreme islamisme.

[email protected]

Kilde: