Afgiftskritik forsvandt fra Venstres hjemmeside

Slettet Bruger,

22/08/2007

Det er nu blevet god tone hos Venstre at hæve afgifterne på energi. For mindre end to uger siden mente partiet ellers, at dette ville være i strid med skattestoppet. Men i løbet af weekenden forsvandt beviset fra Venstres hjemmeside, skriver Nordjyske Stiftstidende.

I en pressemeddelelse fra den 9. august afviste Venstres energipolitiske ordfører, Lars Christian Lilleholt, et radikalt forslag om at sænke skatten på arbejde og i stedet hæve blandt andet energiafgifterne. Og dengang ville forargelsen ingen ende tage.

"Med VK-regeringens skattestop er der lukket af for stigninger i de grønne afgifter, og dermed er der skabt ro omkring familiernes omkostninger til el, vand og varme," skrev ordføreren, der også kritiserede Socialdemokraterne for at bakke op om forslaget:

"Nok har socialdemokraterne anslået en mere forsigtig kurs på skatteområdet, men under overfladen kan de altså ikke skjule deres begejstring for at hæve skatterne og afgifterne."

Kovending om afgift
Tirsdag fremlagde regeringen så en skatteplan, der hæver afgifterne på energi, og dermed gør både el og varme dyrere. Skatteplanen blev regeringspolitik i weekenden, hvor energiordførerens pressemeddelelse også forsvandt fra Venstres hjemmeside.

"Der er sket en fejl under nogle opdateringer af siden i løbet af weekenden. Det har betydet, at den side er faldet ud. Det er vi nu blevet opmærksom på, så vi vil finde ud af, hvor meget der er forsvundet fra hjemmesiden," siger lederen af pressetjenesten og pressechef for Venstre, Søs Serup.

Pressemeddelelsen er nu tilbage på Venstres hjemmeside og kan læses her.

[email protected]

Kilde: