Aamund til Ny Alliance: Stop al snakken om DF

Slettet Bruger,

09/08/2007

Det kan ikke nytte noget, at Ny Alliance først og fremmest slår sig op på at være modstandere af Dansk Folkeparti, mener erhvervsmanden Asger Aamund, som fra starten har bakket op om Naser Khader og hans nye parti. Det er ikke den måde, man får borgerlige vælgere til at skifte parti.

"Så længe man ikke har noget politisk program, skal man ikke pege fingre af andres, og jeg tror, de undervurderer liberale borgerlige vælgere, som anerkender DF for at have bragt en borgerlig regering til magten og for at have sørget for, at udlændingedebatten er kommet ud i det åbne," siger Asger Aamund til Berlingske Tidende.

Han mener, at Ny Alliance har begået en fejl ved at profilere sig som modpol til Dansk Folkeparti.

"Jeg har også advaret dem og sagt, at de skulle lade være, for det har de Radikale gjort i mange år. Jeg ved også, at Naser personligt og politisk sagtens kunne samarbejde med DF på en lang række punkter, for han er en samarbejdsvillig person. Det med DF er blevet større, end de havde regnet med, og de eneste meldinger, man hører fra dem, er, når de kan give DF et spark over skinnebenet. Det er der ikke meget grin ved, for det kan alle gøre, og det er der ingen stemmer at hente i," siger Asger Aamund.

Kom med en skattereform
I stedet skal Ny Alliance ifølge erhvervsmanden snart til at profilere sig på, hvad de selv vil politisk:

"Jeg har nu tillid til, at de arbejder hårdt med et program med en sammenhængende og konstruktiv skattereform. Et reformvenligt program med investeringer i Danmarks fremtid indenfor uddannelse og forskning. Jeg håber også, de kommer med et nyt bud på en europapolitik, så de står med et alternativ til bare bevidstløst at fortsætte den EU-politik, der kører i øjeblikket med en traktat, som er en embedsmandsfrugtsalat, der hverken er fugl eller fisk. Jeg håber, de kommer med noget nytænkning. Så vil der være en lang række yngre reformvenlige mennesker, der er i arbejde, og som siger, at det er det parti, der vil bringe Danmark ind i fremtiden. Det er deres mulighed. Deres problem er, hvis de bliver hængende som et protestparti til DF, eller ender med at blive et afkog af radikal politik, så de bare bliver en radikal b-kæde, så ryger de ud, og der bliver hurtig ekspedition."

[email protected]

Kilde: