4 ud af 10 DF-vælgere vil have skatten ned

Dansk Folkeparti er helt ude af trit med en meget stor andel af partiets vælgere i skattespørgsmål, viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har...

Slettet Bruger,

21/04/2008

Dansk Folkeparti er helt ude af trit med en meget stor andel af partiets vælgere i skattespørgsmål, viser en meningsmåling, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4. For mens partiets folketingsgruppe bruger enhver anledning til at sige nej til skattelettelser og i stedet kræve flere penge brugt i den offentlige sektor, så mener 26 procent af partiets vælgere, at en lettelse af skatten på arbejde er den vigtigste politiske dagsorden og yderligere 16 procent mener, at det er den næstvigtigste dagsorden. Det betyder, at ialt 42 procent af DF-vælgerne mener, at skattelettelser er endog meget vigtige.

Budskabet fra DF-vælgerne er i dyb modstrid med den politik, som Dansk Folkeparti fører på Christiansborg. Så sent som for en måned siden forsvarede partiets skatteordfører, Mikkel Dencker, således det forhold, at Danmark nu har verdens højeste skattetryk:

"Vi ser skatten som et instrument til at finansiere velfærden, og så længe vi mener, at velfærden halter bagefter, har vi ikke i sinde at sætte skatten ned," sagde han ved den lejlighed.

Men faktisk er Dansk Folkepartis vælgere næsten lige så optagede af skattelettelser som Venstres vælgere. I Venstre mener ialt 46 procent af vælgerne, at lavere skat hører til blandt de to vigtigste dagsordener.

De Konservatives vælgere er de mest skattelettelsesbegestrede med i alt 63 procent, mens det for Ny Alliance tilsyneladende aldrig er lykkedes at få fat i skattesketiske danskeres stemmer. Kun 19 procent af partiets vælgere går så meget ind for partiets mærkesag om, at der maksimalt skal betales 40 procent i skat, at de udpeger lavere skat som en af de to vigtigste dagsordener i dansk politik.

[email protected]

Kilde: