Regionsrådsmedlem melder sig ud af LA: "Jeg kan ikke kende mit parti længere"

Jacob Rosenberg har nu forladt Liberal Alliance. Han har ellers hidtil været folketingskandidat og regionrådsmedlem i Region Hovedstaden for partiet, men vil nu fortsætte sit virke som løsgænger.

Han mener, at noget har ændret sig siden folketingsvalget tidligere i år, hvor partiet fik tæsk af vælgerne og blev decimeret fra 13 til 4 mandater.

Blandt andet fortæller Rosenberg, at han oplevede at "blive savet midt over" i en intern Facebook-gruppe efter et indlæg, han skrev på sin blog her på 180Grader. I indlægget argumenterede han for højere afgifter på cigaretter, og det faldt ikke i god jord hos hans partifæller.

"Jeg blev savet midt over, da jeg argumenterede for, at cigaretpriserne skulle stige, fordi jeg er læge og kender til konsekvenserne. Jeg fik nærmest skæld ud, og kommentarsporerne i vores interne Facebook-gruppe var meget hårde, og de var dråben", fortæller Jacob Rosenberg til B.T.

Derudover synes Jacob Rosenberg, at den interne debat i partiet er blevet for sort/hvid, og at der ikke er plads til at være liberal på flere forskellige måder.

Dog understreger han, at hans udmeldelse ikke skyldes den nye partiledelse med Alex Vanopslagh i spidsen.

Med sin udmeldelse ligger Rosenberg sig i slipstrømmen på andre tidligere LA-profiler, der har forladt partiet indenfor de sidste par uger. Blandt andet tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, tidligere politisk ordfører Christina Egelund og tidligere næstformand Mai Christiansen har også meldt sig ud af partiet.

Der har været mange spekulation om, hvorvidt Simon Emil og Egelund er på vej med et nyt parti. Og et sådant vil Jacob Rosenberg bestemt ikke være afvisende overfor.

"Hvis det sker, så skal jeg tale med dem og høre, om vi er på linje. Men i første omgang er jeg løsgænger", siger han til B.T. og understreger, at han er enig med Simon Emil, når det kommer til kritikken af Liberal Alliances politik på EU- og udlændingeområdet.

I et Facebook-opslag fortæller Jacob Rosenberg om sit exit fra Liberal Alliance.


1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere