Ny måling: Liberal Alliance under spærregrænsen

En ny måling fra analyseinstituttet Kantar Gallup sender Liberal Alliance under spærregrænsen. Samtidig viser den nye måling markant fremgang til Nye Borgerlige. Målingen er foretaget for Berlingske.

Ifølge Gallup-målingen ligger Liberal Alliance på 1,8% af stemmerne, og det er dermed under spærregrænsen på 2%. Skulle der komme valg i morgen, er det altså usikkert, om Liberal Alliance med Alex Vanopslagh i spidsen ville beholde sine pladser i Folketinget.

Undersøgelsen er baseret på svar fra over 1.500 mennesker, der har besvaret spørgsmålet: »Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?« mellem 1. og 8. november, og undersøgelsen er altså lavet efter Simon Emil Ammitzbøll-Billes afgang.

Det er første gang, at en Gallup-måling sender Liberal Alliance under spærregrænsen, men målingen er et ekko af en anden måling fra analyseinstituttet Voxmeter tilbage fra september, hvor Liberal Alliance også lå til 1,8% af stemmerne. 

I Voxmeter-målingen var den statistiske usikkerhed på 0,8%. I den nye måling fra Gallup ligger usikkerheden dog på plus/minus 2%, og derfor viser målingen snarere tendenser blandt vælgerne end præcise resultater.

Udover et Liberal Alliance, der er for nedadgående, viser målingen også et Nye Borgerlige i fremgang. Ifølge målingen står Nye Borgerlige med 3,7% af stemmerne til en markant fremgang, der ved et valg ville sikre partiet fremgang fra 4 til 7 mandater i Folketinget.

1 Kommentarer

Vis kommentarer

Log ind for at kommentere