Øvlisen vil indføre evaluering i Kunstrådet

Slettet Bruger,

16/07/2007

Det skal være selvfølgelig være muligt at få indblik i, hvad de 400 millioner kroner, som Kunstrådet årligt uddeler i støtte, går til. Det mener rådets nye formand, Mads Øvlisen.

"Det er min klare opfattelse, at vi skal evaluere det, vi støtter. Både som giver og som skatteborger har man ret til at forvente, at der bliver holdt opsyn," siger han til Børsen.

Øvlisen vil have Kunstrådet til at at efterleve vejledninger om god evaluering, som Statens Kunststyrelse, det overordnede led for Kunstrådet og Statens Kunstfond, fik udarbejdet sidste år.

"Det er min agt at gennemføre de retningslinjer. Det må være meningen, at der ligger en ordentlig projektbeskrivelse og klare mål, som man efterfølgende kan evaluere. Både for at disciplinere kunstnerne, og for at myndighederne kan lære af det."

Såvel kulturminister Brian Mikkelsen som Statens Kunstfond har tidligere afvist, at der også skulle være evaluering af fondens kunstnerstipendiater. Og den holdning har de ikke ændret.

"Jeg er enig med Øvlisen i behovet for evaluering, men der er forskel på det, han laver og det, vi laver. Kunstrådet støtter konkrete projekter, vi støtter personer. Hvis man giver 100.000 til fornyelse af en kunstners virke, kan det være svært at måle efterfølgende," formand Christoffer Harlang fra Statens Kunstfond.

En tidligere meningsmåling har vist, at 78 procent af danskerne gerne vil vide, hvordan kunstnerne bruger deres 840.000 kroners stipendiater.

[email protected]

Kilde: