Staten taber stort på krak

Endnu en bank krakker, tilsyneladende med milliardtab til danske borgere, fordi politikerne på Christiansborg har ladet sig overtale af de sædvanl...

Kasper P. Kepp,

10/10/2011

Endnu en bank krakker, tilsyneladende med milliardtab til danske borgere, fordi politikerne på Christiansborg har ladet sig overtale af de sædvanlige grå embedsmus til at lave et system, hvor borgerne betaler for inkompetente bankers lemfældige kreditpolitik, noget, vi har set og beskrevet mange gange før, og som er et af de mere håndfaste symptomer på det kleptokratiske, statskapitalistiske system i full force.

I et liberalt demokrati, noget, Danmark ikke har været de sidste 20 år ihvertfald, ville borgerne og samfundet, og dermed andre, velfungerende virksomheder, aldrig have betalt for privat inkompetence

hos enkeltstående virksomheder.

Udover de direkte garantier, som borgerne nu skal betale til de insidere, der fik gevinst ved garantierne (helt analogt til Amagerbanken, hvis undersøgelse er trukket i langdrag), så kommer borgerne også til at betale på sigt for at overtage højrisikoen i låneporteføljerne.

De sunde dele med fremtidig profit privatiseres, mens usunde, uansvarlige dele socialiseres gennem Finanisel Stabilitet. Danske borgere taber tusindvis af kroner og bliver fattigere endnu en gang.