Århusianer-arbejde hos Københavns Politi

Slettet Bruger,

02/08/2007

I denne IT-tid kan man nu også anmelde tyverier over internettet. Men hos Københavns Politi lever man stadig i fortiden. Det erfarede 39-årige Anders Lindberg, da han brugte politiets ellers så smarte online-anmeldelse til at melde sin cykel stjålet.

"Jeg ringede til politiet, som fortalte, at 'det der internet-noget har vi ikke altid tid til. Så vi printer anmeldelserne ud, og når vi så har tid, skriver vi dem ind i et andet system,'" siger Anders Lindberg til Politiken.

Politiet gør sjældent noget forsøg på at opklare cykeltyverier, selv hvis folk ringer til dem med både nummerplader og adresser på tyvene. Vi vil hellere bruge vores tid på at opklare voldtægter og mord, lyder svaret. Men politiet har angiveligt ikke noget imod at bruge en stor del af deres tid på, hvad der ifølge Politiforbundet er meningsløst tasteri.

"Fuldstændig Knold og Tot"
"Det er fuldstændig Knold og Tot og barokt, at det skal køre sådan. Det er tåbeligt dobbeltarbejde," siger næstformand Peer Withagen.

Hos Rigspolitiet, der har ansvar for it- og teleområdet, siger vicepolitichef Peter Carpentier, at problemet skyldes, at politiets forældede datasystem ikke kan tale med internettet. Politiet indfører et nyt system i 2009 eller 2010, og så bliver det slut med at taste online-skemaer ind i hånden.

[email protected]

Kilde: