De 10 største hollandske fodboldstjerner i Premier League

I 2024 har Premier League flere markante hollandske fodboldstjerner, der spiller en vigtig rolle i deres respektive klubber.
Virgil van Dijk
Virgil van Dijk

180Graders Redaktion,

15/08/2024

En af de mest profilerede hollandske spillere i ligaen er Virgil van Dijk, som fortsat er en hjørnesten i Liverpools forsvar. Van Dijk har været en afgørende faktor for klubbens succes de seneste år, og hans lederskab og defensive styrke har gjort ham til en af verdens bedste forsvarsspillere.

Det skriver fodboldsitet Laatste Voetbalnieuws.

En anden hollænder, der har markeret sig stærkt i Premier League, er Nathan Aké hos Manchester City. Aké har gennem de seneste sæsoner udviklet sig til en af Pep Guardiolas nøglespillere, især efter hans evne til at spille både som centerback og venstreback. Han har været en fast del af holdet, der har domineret Premier League, og med hans alsidighed er han blevet et uvurderligt aktiv for City.

I Arsenal finder vi den unge forsvarsspiller Jurriën Timber, som desværre blev skadet tidligt i sæsonen 2023/24. Timber blev hentet fra Ajax og havde store forventninger til at styrke Arsenals defensiv, men hans uheldige skade satte en midlertidig stopper for hans udvikling. Alligevel er der store forhåbninger om, at han vil vende tilbage stærkere og bidrage til klubbens ambitioner om at vinde Premier League.

Tottenham Hotspur har også en hollandsk profil i Steven Bergwijn, der i flere sæsoner har været en vigtig spiller for London-klubben. Bergwijn er kendt for sin hurtighed og evne til at score vigtige mål, selvom han har kæmpet med skader og svingende præstationer. Hans rolle på holdet er stadig afgørende, især i deres offensive spil.

På Old Trafford har Manchester United forstærket deres midtbane med hollænderen Donny van de Beek. Selvom van de Beek ikke har haft den største indflydelse, siden han kom til fra Ajax, er han fortsat en vigtig del af truppen under Erik ten Hag, som han tidligere har arbejdet sammen med i Ajax. Van de Beek håber på at genoplive sin karriere og spille en større rolle i Uniteds jagt på succes.

Pascal Struijk, som spiller for Leeds United, har også været en fast bestanddel af Premier League de seneste sæsoner. Struijk, der kan spille både i midterforsvaret og på den defensive midtbane, har vist sig at være en solid og pålidelig spiller for Leeds. Hans defensive kvaliteter gør ham til en vigtig spiller for klubben, der arbejder hårdt for at etablere sig i ligaen.

Joël Veltman fra Brighton & Hove Albion er en anden hollandsk forsvarsspiller, der har gjort et stort indtryk i Premier League. Veltman kom til fra Ajax og har spillet en vigtig rolle i Brightons forsvar, der er kendt for at spille med en høj grad af taktisk disciplin og teknisk dygtighed. Veltman har tilføjet erfaring og stabilitet til holdet, som fortsat imponerer med deres progressive spillestil.

Fulham har også en hollandsk stjerne i form af Kenny Tete, som er blevet en fast del af deres startopstilling. Tete har markeret sig som en dygtig højreback, der både bidrager offensivt og defensivt. Han er kendt for sine præcise indlæg og sin arbejdsomhed langs sidelinjen, og hans præstationer har været med til at stabilisere Fulhams forsvar i Premier League.

Hos Aston Villa har Anwar El Ghazi spillet en vigtig rolle i klubbens offensive set-up. Selvom han ikke altid er en fast starter, har El Ghazi flere gange leveret afgørende præstationer, og hans tekniske evner samt flair på kanten gør ham til en uforudsigelig spiller, der kan skabe målchancer ud af ingenting.

Endelig har Denzel Dumfries været rygtet til flere Premier League-klubber, og selvom han stadig spiller for Inter Milan, har hans navn været nævnt i forbindelse med flere engelske storklubber, som kunne have gavn af hans offensive kvaliteter som wingback. Det ville ikke være overraskende at se Dumfries i Premier League inden længe, givet hans præstationer på både klub- og landsholdsniveau.

Disse hollandske spillere repræsenterer en stærk hollandsk tilstedeværelse i Premier League i 2024, hvor de fortsat præger spillet med deres tekniske kunnen, taktiske forståelse og fysiske styrke.