Ærestitel til bin Laden

Slettet Bruger,

22/06/2007

Allama Tahir Ashrafi, leder af Pakistans Råd for Lærde Gejstlige, vil nu sammen med andre pakistanske gejstlige hædre Osama bin Laden. Han har nemlig tjent muslimernes sag ved at føre hellig krig, lyder begrundelsen. Terrorlederen skal udstyres med titlen "Saifullah", der betyder "Guds Sværd", skriver politiken.dk.

"Hvis Storbritannien kan give ridderskab til Rushdie, har vi også ret til at give ærespriser til vores leder og helte," har Ashrafi udtalt til Al-Jazeera.

Han erkender at det kan blive en kende vanskeligt at få overrakt hædersbevisningen, men siger, at den må nå bin Laden "på et passende tidspunkt".

Siden dronning Elizabeth i lørdags slog Salman Rushdie til ridder har der været voldsomme protester i flere muslimske lande. En pakistansk minister udtalte forleden, at briternes udnævnelse retfærdiggjorde mord på Rushdie. Også Iran har prosteret stærkt mod briterne, som de mener har udvist islamofobi ved at hædre forfatteren, der tidligere havde en statssanktioneret fatwa hængende over hovedet.

Allama Tahir Ashrafi siger selv, at han har over 3.000 religiøse ledere bag sig i sagen.

mol

Kilde: