Lars Barfoed indrømmer mindre åbenhed

Lars Barfoeds nye "Offentlighedslov" kommer til at afvikle aktindsigten og lukke for borgere og mediers adgang til at følge embedsmændenes gøren o...

Kasper P. Kepp,

15/01/2011

Lars Barfoeds nye "Offentlighedslov" kommer til at afvikle aktindsigten og lukke for borgere og mediers adgang til at følge embedsmændenes gøren og laden inde i statsapparatet.

Nu begynder debatten om lovforslaget i Folketinget. Det er nu, slaget kommer til at stå. Ifølge Information bruger Justitsministeriet nu selv et tænkt eksempel for at forklare loven, og konkluderer: "Den gældende offentlighedslov giver borgerne en langt mere omfattende adgang til at følge med i processen. Således får den gældende offentlighedslov i alt ni plusser og kun tre minusser, mens L 90 får i alt 10 minusser og kun to plusser."

9-3 til borgere og medier overfor staten i den nuværende offentlighedslov.

2-10 til statsmagten i Lars Barfoeds nye lovforslag.

Lars Barfoed er sammen med resten af den lille, men indflydelsesrige autoritært-konservative fløj i VK ved at gennemføre den voldsommeste forringelse af borgerrettighederne i den tid, vi har haft Grundloven. Og hvor Terrorlovens indskrænkninger blev begrundet i national sikkerhed, er der slet ingen gode argumenter for Offentlighedsloven. Det er uhyrligt og det må stoppes.

Afvikling af borgernes indsigt i statsapparatet kan hverken V, K, og slet ikke LA være tjent med.