Økonomer om senior-rabat: Uden virkning

Slettet Bruger,

04/10/2007

Det er penge ud af vinduet, når statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) foreslår at give skattelettelser til 64-årige for at holde dem længere på arbejdsmarkedet. De ældre prioriterer nemlig ikke højere indtjening særligt højt, viser undersøgelser.

"Vi tror ikke, at man opnår dét, man ønsker med en skatterabat. Når man spørger de ældre, om de vil arbejde mere, hvis de får mere i løn - svarende til en skatterabat - siger de, at løn ikke er afgørende," siger John Madsen, cheføkonom for Nykredit, til Børsen.

Nykredit har spurgt lønmodtagerne om deres prioriteringer, når det handler om deres job. For lønmodtagere på 56 år eller mere kommer løn først ind på en femteplads, mens det i befolkningen som helhed ligger på en andenplads.

Nødløsning
Regeringen burde hellere arbejde på at udfase efterlønnen, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening.

"Det må kaldes lidt af en nødløsning. Der er ingen tvivl om, at når det gælder de ældre på arbejdsmarkedet, så det, der er behov for, en gradvis udfasning af efterlønsordningen. Og jo før jo bedre. Hvis man så af politiske grunde mener, at det ikke er inden for rækkevidde at ændre efterlønne, så kan det da være en måde. Men det er en næst-bedst løsning," siger DA-direktør Henrik Bach Mortensen.

[email protected]

Kilde: