Økonomer: Regeringen selv skyld i arbejdskraftmangel

Den første januar fik offentligt ansatte - sammen med resten af danskerne - at vide, at de skulle holde igen med lønkravene, hvis de ville økonomie...

Slettet Bruger,

03/01/2008

Den første januar fik offentligt ansatte - sammen med resten af danskerne - at vide, at de skulle holde igen med lønkravene, hvis de ville økonomien det godt. Sådan lød beskeden i nytårstalen, hvor statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) advarede mod en overophedning af den danske økonomi. Men med sin overbudspolitik har regeringen selv bidraget til manglen på arbejdskraft og den medfølgende overophedning, siger overvismand Peter Birch Sørensen ifølge Ritzau.

"De objektive forudsætninger for en mulig overophedning er den økonomiske politik, som regeringen selv har ansvaret for. Der har været ført en for slap finanspolitik. Efterspørgslen har fået lov at stige samtidig med, at man ikke har gjort nok for at øge arbejdsudbuddet," siger Peter Birch Sørensen, der er økonomiprofessor ved Københavns Universitet til Ritzau.

Cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, er enig i overvismandens vurdering og anbefaler regeringen at stramme tøjlerne og stoppe den ekspansive vækst i de offentlige finanser.

[email protected]

Kilde: