Øko-varer giver ikke mindre CO2-udledning

Normalt forbinder man økologi med hvad der på alle områder er bedst for miljøet, men faktisk giver økologiske varer ikke mindre CO2-udledning end k...

Slettet Bruger,

04/04/2009

Normalt forbinder man økologi med hvad der på alle områder er bedst for miljøet, men faktisk giver økologiske varer ikke mindre CO2-udledning end konventionelle varer målt pr. kg. vare. Det skriver Politiken.

"Undersøgelser viser, at der ikke er den store forskel på økologiske varer og konventionelle varer," siger fortæller John Hermansen fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet til Politiken.

"Det er lidt mindre CO2-belastende at dyrke et areal økologisk, fordi man ikke bruger kunstgødning, men fordi man opnår et lavere udbytte, opvejer de to ting hinanden," siger John Hermansen, og forklarer, at en økologisk landmand kun opnår 60 pct. af udbyttet pr. hektar sammenlignet med en konventionel landmand.

Dermed er der brugt lige så energi til at producere et økologisk produkt som et konventionelt produkt, hvilket betyder, at CO2-udslippet er nogenlunde ens.

Hos Økologisk Landforening erkender man, at de økologiske varer giver lige så meget CO2-udledning som de konventionelle varer.

"Det er rigtigt, at hvis man står i Brugsen og sammenligner et kilo økologisk produkt med et kilo ikke-økologisk produkt, så er der ikke nogen særlig stor forskel," fortæller Michael Tersbøl, faglig udviklingschef hos Økologisk Landsforening, til Politiken.

Michael Tersbøl tilføjer desuden, at økologerne arbejder hårdt for at finde på metoder som kan mindske CO2-udslippet.

[email protected]

Kilde: