Homer, Hitler og Paven

Tirsdag d

Asger Jon,

21/10/2010

Tirsdag d. 19. oktober 2010 rapporterede dr.dk, at Vatikanets officielle aviser nu betegner vores alle sammens Homer Simpson som katolik.

  - Få mennesker ved det, og han gør alt for at hemmeligholde det. Men det er sandt: Homer J. Simpson er katolik, skriver avisen Osservatore Romano.

Avisens konklusion kommer, efter at en jesuitisk præst har undersøgt et fem år gammelt afsnit af det populære tv-program "The Simpsons".

Kilde: http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2010/10/19/105600.htm


Det pågældende afsnit af Simpsons er afsnittet: "The Father, the Son, and the Holy Guest Star", og det er det sidste afsnit i simpsons 16. sæson.

Fakta om afsnittet: Oprindeligt var det meningen at dette afsnit skulle have været sent d. 10. april 2005, men afsnittet blev flyttet senere hen i sæsonen på grund af Pave Johannes Paul IIs død, og på grund af at afsnittet handler om katolicisme.

Afsnittets plot: Bart Simpsons bliver smidt ud af skolen, for en narrestreg som han ikke havde begået. Herefter må familien finde en ny skole til ham, og Bart Simpson ender på en katolsk skole. På den katolske skole lærer Bart Simpson præsten Father Sean (som Qui-Gon Jinn/Liam Neeson lægger stemme til) at kende, og Bart Simpson begynder at interessere sig for katolicisme. For at stoppe dette møder Homer Simpson op til Father Sean, men Father Sean formår at vinde Homer Simpson over til katolicismen ved hjælp af pandekager og et spil bingo. Efter at have bekendt sine synder til Father Sean (som ender med: "masturbating eight million times" and "has no intention of stopping"), indvilliger Homer Simpson i at lade sig døbe som katolik. Resten af afsnittet går med, at Marge forsøger at få Homer tilbage, og det ender med en paintball krig med Father Sean og Homer Simpson på den ene side og Rev. Lovejoy and Ned Flanders på den anden side. Bart Simpson stopper paintball krigen og overtaler de to religioner til at have fred med hinanden, begge parte indvilliger i fred og beslutter sig at gøre fælles front mod homoseksualitet og stamcelleforskning.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Father,_the_Son,_and_the_Holy_Guest_Star

Så som alle sande Simpsons-fans ved, så blev Homer Simpson altså døbt som katolik én gang, og Vatikanet konkluderer, at han derfor stadig er katolik. Adolf Hitler blev også døbt som katolik og voksede op i et katolsk hjem, så er Hitler katolik? Nej, Adolf Hitler blev sammen med resten af det nazistiske parti udstødt af den katolske kirke i 1931.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler%27s_religious_views

Konklusionen må være, at Vatikanet for en gangs skyld har ret, når de siger, at Homer Simpson er katolik. Der må være mange katolikker, som tidligere var bekymrede over overdrevent alkohol forbrug, men som nu kan ånde lettet op. Desværre for nok de italienske katolikker med Berlusconi i spidsen, så har Homer Simpson aldrig været Marge utro, bortset fra dengang han i en brandert blev gift med en prostitueret i Las Vegas, som alle sande Simpsons-fans også ved.

Kilde: http://en.wikipedia.org/wiki/Viva_Ned_Flanders

Kilde: