Hizb-ut-Tahrir har også ytringsfrihed

Mens den kvindelige del af regeringen scorer billige point på at møde op til demonstration mod en fjende, alle kan blive enige om at være uenige m...

Kasper P. Kepp,

21/01/2011

Mens den kvindelige del af regeringen scorer billige point på at møde op til demonstration mod en fjende, alle kan blive enige om at være uenige med, så skal en række borgerlige danskere overveje, hvad det helt præcist er, der bringer dem på den forkerte side af Søren Pind og Jacob Mchangama

i værdipolitikken, og i bås med Villy Søvndal, Danmarks største populist, hvis de støtter at afvikle Hitz-ut-Tahrirs forsamlings - og ytringsfrihed inden, begivenheden er fundet sted.

Hvis man prøver at holde hovedet koldt og bevare det rationelle overblik, som er et imperativ for et demokrati, så skal man som borgerligt-liberal naturligvis velkomme ethvert offentligt arrangement. Der er ytringsfrihed under ansvar. Man kan altid dømme folk *bagefter*, hvis de har overtrådt loven. Men en række borgerlige og især venstrepopulister har været ude og prøve at forhindre HuT i at holde møde på forhånd. Dette er en grov krænkelse af ytrings- og forsamlingsfriheden alt så længe, HuT er en lovlig organisation.

Hvis de gør noget ulovligt, så anmelder man dem i situationen. Sådan fungerer et retssamfund.

At Danmark desuden har fået veteranorganisationer der taler for at internere forrædere, bør mane til historisk eftertanke. Der er mange tendenser, der hele tiden tester det liberale sind - og rigtig mange er gået galt i byen på den moralske test af vores demokrati, som HuTs møde i Diamanten har været.

Al hæder og ære til Søren Pind og Jacob Mchangama for at skære vore liberale, demokratiske værdier ud i pap, når de trues udefra - og indirekte, af vores egen manglende evne til at definere dem præcist og huske dem. Ytringsfrihed og forsamlingsfrihed for alle borgere og lovlige organisationer. Under ansvar for loven, naturligvis. Husk det nu.