Fra Industrialiseringen til digitaliseringen

Frederik Nielsen,

08/03/2019

I midten af 1700-Tallet skete der en række samfundsændringer som fik en stor historisk betydning, nemlig industrialiseringen. Industrialiseringen betød, at der kom en lang række samfundsændringer, og alt blevet ændret lige fra det private liv til arbejdsgangene i erhvervslivet.

Industrialiseringen præsenterede afgørende teknologiske fremskridt, som ledte væk fra de traditionelle håndværksmæssige produktionsformer og ledte hen mod masseproduktion.

I dag er masseproduktion stadig nøgleordet, MEN nye digitaliseringsværktøjer er blevet taget i brug for at fremme masseproduktionen. Der er sket endnu en revolution, men en mere stille af slagsen. Især på arbejdspladserne i dagens Danmark har digitaliseringsrevolutionen vundet plads hos mange arbejdspladser og dette betyder, at effektivitet og produktivitet er blevet markant forbedret.

Dengang talte man om industrialiseringen som en betegnelse for modernitet og udvikling, og dette er også blevet synonymet for den digitaliserende revolution i dag.

På mange arbejdspladser ser man et større forbrug af digitale værktøjer som 3D, forskellige kommunikationsapps m.m.

Især kommunikationsapps har ændret produktivitet markant.

Traditionelle virksomheder som Visuelbyg er også gået i samme retning og har taget især kommunikationsapps til sig. Dette har øget effektiviteten og produktiviteten, da man nu sender en besked online i stedet for at afbryde kollegaens arbejde for at spørge om noget.

Dette har også gjort at man har mindre møder, da mange små ting er nemmere at blive skrevet til personen til direkte i stedet for at holde et decideret møde.

Mange andre virksomheder og brancher har også taget dette til sig.

 Indenfor Tech-branchen har det nærmest været en selvfølge at være så digitale som overhovedet muligt.

En af virksomhederne som har inkorporeret alle digitale værktøjer som overhovedet er muligt, er One Sky. One Sky er et IT-konsulenthus som tilbyder virksomheder at agere som en ekstern IT-afdeling. De har digitaliseret alt, så deres konsulenter frit kan arbejde fra ethvert sted i verden, og er derfor ikke bundet til kontoret. Dette har skabt mere frihed og mere glæde mellem medarbejderne, da de ikke behøver at skulle møde 8-16 hver dag.

Den stille digitale revolution indvinder mere og mere plads på de forskellige arbejdspladser. Industrialiseringens formål var at øge effektivitet og produktion og med det i mente kan man sige det samme om digitaliseringen: Industrialiseringen blev synonym for modernitet og udvikling med øje for effektivitet og produktion. Digitaliseringen som revolution har til formål at gøre præcis dette.

Kilde: