Westergaard vil have tegning fjernet fra Wilders-film

Den hollandske politiker Geert Wilders islamkritiske film "Fitna" både begynder og slutter med Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i...

Slettet Bruger,

28/03/2008

Den hollandske politiker Geert Wilders islamkritiske film "Fitna" både begynder og slutter med Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i sin tuban, og det vil Westergaard nu have stoppet, om nødvendigt gennem et fogedforbud.

"Der er igen sket et misbrug at min tegning. Den er rykket ud af sin oprindelige kontekst og sat ind i en helt anden. Det er en tegning, der er rettet specielt mod den islamiske terrorisme, der bruger fortolkninger af Koranen og religionen islam som åndelig ammunition. Wilders har ikke spurgt mig, om han må bruge den, så derfor er det her en simpel overtrædelse af copyright-reglerne," siger Kurt Westergaard til DR Nyheder og fortsætter:

"Jeg vil til enhver tid forsvare Wilders ret til at lave denne her film, og til at vise den. Men jeg vil have lov til selv at bestemme, i hvilken kontekst min tegning skal indgå."

[email protected]

Kilde: