Enh.l. vil have ungdomshus til indvandrere

I weekenden blev Indre Nørrebro smadret af voldelige indvandrer-unge, og allerede nu er Enhedslisten klar med et gratis hus til de voldelige elemen...

Slettet Bruger,

13/02/2008

I weekenden blev Indre Nørrebro smadret af voldelige indvandrer-unge, og allerede nu er Enhedslisten klar med et gratis hus til de voldelige elementer. Det beretter Avisen.dk.

"På længere sigt handler det om at bryde fattigdoms-cirklen, som en alt for stor gruppe af indvandrere desværre stadig er en del af, men her og nu er jeg meget åben for at drøfte mulighederne for et nyt frirum til de unge indvandrere, et slags ungdomshus, hvor rammerne er løsere end i de kommunale tilbud, men hvor der stadig er en masse professionelle pædagoger og klubfolk, der kan bringe de unge videre i en mere rigtig retning," siger Mikkel Warming, socialborgmester i Københavns Kommune, til Avisen.dk.

Værested for kriminelle
Også hos Rabarberlandet, et boligsocialt projekt på Nørrebro, er der opbakning til et "indvandrerhus". Det er der derimod ikke hos integrationsrådgiver og forfatter Mohammed Rafiq.

"Jeg er bange for, at Mikkel Warming og Rabarberlandet helt har mistet dømmekraften. Kommunen vil slet ikke kunne styre et nyt ungdomshus til indvandrere. Det vil blive misbrugt som værested for kriminelle, hvor de kan sælge hash og hælervarer. Og så vil det modvirke integrationen, fordi ingen danskere vil være der. I stedet skal vi satse meget mere på almindelige idrætsaktiviteter som fodbold og svømning, hvor danske børn og unge også deltager," siger Mohammed Rafiq til Avisen.dk.

[email protected]

Kilde: