Warming blev advaret af embedsmænd

Slettet Bruger,

20/12/2007

Københavns socialborgmester Mikkel Warming har kritiseret sin egen forvaltning for langsommelig sagsbehandling i sagen om bostedet Tokanten. Men en redegørelse til ombudsmanden viser, at hans embedsmænd tilbage i maj måned orienterede ham om, at de manglende indberetninger af magtanvendele, kunne få "personlige konsekvenser" for forstanderen. Det skriver Berlingske Tidende, der har fået aktindsigt i redegørelsen. På trods af orienteringen undlod Warming at orientere Socialudvalget i Københavns Kommune og flere ansatte beretter, at overgrebene stod på helt frem til november.

"Jeg kan undre mig over, at borgmesteren ikke så det politisk sprængfarlige i sagen. Han kunne have gjort to ting: For det første et lille notat i sin kalender for at følge op på sagens videre gang, for det andet informere Socialudvalget. Så havde han i dag ikke stået alene med det politiske ansvar i en rigtig dårlig sag," siger Tim Knudsen, der er professor i offentlige forvaltning ved Københavns Universitet til Berlingske Tidende.

Flere af Socialudvalgets medlemmer, som avisen har talt med, erklærer at borgmesterens politiske stjerne er dalende.

"Hvis borgmesteren ikke har gjort, som han burde, bør han selv revurdere, om han kan blive siddende som borgmester. Den her sag kan føre til så stort et tillidsbrud, at det kan være svært at forestille sig et fremadrettet samarbejde," siger SF's Frank Hedegaard til Berlingske Tidende.

Mikkel Warming er i dag kaldt til ekstraordinært møde på rådhuset for at forklare sig.

[email protected]

Kilde: