Warming beholder borgmesterposten

Slettet Bruger,

21/12/2007

Nogen gange er det nok med en undskyldning. Det var det i hvert fald for enhedslistens Mikkel Warming, der fortsat er socialborgmester i København. Det blev konklusionen på et møde i Borgerrepræsentationens socialudvalg i går, skriver Berlingske Tidende.

Warming påtog sig på mødet det fulde ansvar for, at socialforvaltningen i kommunen i årevis havde overset overdreven magtanvendelse fra personalets side mod de stærkt udviklingshæmmede beboerne på bostedet Tokanten.

"Hvis jeg havde læste om mig selv i aviserne i de sidste dage, ville jeg heller ikke have tillid til mig," sagde Warming. Men tilliden er tilsyneladende intakt på Rådhuset.

Han overlevede som borgmester, fordi han lovede, at han fremover vil følge lignende sager mere grundigt og sørge for, at socialudvalget orienteres tidligere. Derudover har en undersøgelse fastslået, at en lang række ting i årevis har stået galt til på Tokanten.

Undersøgelsen viser, at Tokantens forstander bevidst har tilbageholdt oplysninger om magtmisbruget for socialudvalget og løjet for medarbejdere og personale på Tokanten.

Lukket ude i haven
Det drejer sig om mere end 500 tilfælde af magtanvendelse i perioden 2001-2007, som forstanderen har tilbageholdt, hvor beboere bl.a. er blevet "lukket ude i haven" og "slæbt hen på værelset". 90% af dem er gået ud over den samme beboer, og en del af disse har været ulovlige, konkluderer redegørelsen.

Derudover har forstanderen tilbageholdt belastende oplysninger og omgået sandheden, da hun tidligere på året blev bedt om en redegørelse for manglende indberetninger om magtanvendelse på Tokanten.

Forvaltningen vil nu indlede en tjenestemandssag mod forstanderen med det formål at få hende fyret.

[email protected]

Kilde: